top of page

ORSZÁGOS SPORTEGÉSZSÉGÜGYI INTÉZET

DOPPINGELLENŐRZŐ VIZSGÁLATI LABORATÓRIUM

 

Országos sportegészségügyi intézet doppingellenőrző vizsgálati laboratóriuma a GNLD International Kft. által forgalmazott és gyártott táplálék kiegészítők közül 13 olyan készítményt vizsgált be, melyet határozottan ajánl minden edző és sportoló részére. A vizsgálatot gázkromatográfiás-tömegspektrometriás méréssel végezték. Dr. Hollosi Miklósné dopping ellenőrző vizsgálati laboratórium osztályvezetője ellenjegyezte.

 

Miért fontos a GNLD táplálék kiegészítőket fogyasztani?

1.)    jó, általános egészségi állapot biztosítása

2.)    az oxidatív és gyulladásos stressz csökkentése

3.)    az edzések intenzitásának javítása

4.)    a pihenési arány lerövidítése

 

Miért mások a GNLD étrend-kiegészítői?

A GNLD hatékony, tudományosan kidolgozott teljes értékű alapanyagból készült étrend-kiegészítőket gyárt és forgalmaz, melyek pozitívan hatnak a sportolók teljesítményére.

A GNLD étrend-kiegészítők többféleképpen javítják a különböző életfunkciókat.

1.)    pozitívan befolyásolják a sejt működését: erősítik az immunrendszert és javítják az általános állapotot

2.)    védelmet nyújtanak az oxidációs és gyulladásos folyamatokkal szemben

3.)    stabilan tarják a vércukor szintjét, ezáltal az edzések intenzitását is növelik

4.)    biztosítják a szervezet gyors és teljes feltöltődéséhez szükséges tápanyagokat

 

Mi a szerepe a táplálék-kiegészítőnek edzés alatt:

Állóképesség növelése, a fehérjék és szénhidrátok bevitele növeli a glicogén szintjét az izmokban - ez a izmok legfontosabb üzemanyaga, enyhíti az izomkárosodás mértékét, így ezek jobban alkalmazkodnak az edzéshez. 

Mi a szerepe a táplálék-kiegészítőnek az edzés után:

A fehérjebevitel elősegíti, felgyorsítja a glikogén újratermelését, és jelentősen csökkentheti az edzés utáni izomlázat.

Étrendnek tartalmaznia kell C-E-B6-B12 vitamint, karotenoidokat, vasat, cinket.

 

A laboratóriumba behozott GNLD International Kft. által forgalmazott, GNLD által gyártott táplálék kiegészítők:

         Acidophilus Plus - bővebb információ és hanganyag: http://www.munka-szorakozas.hu/etrend-kiegeszitok/emesztorendszer/acidophilus-plus-belflora-regeneralo-probiotikum.html

         Aloe Vera Gel

         Aloe Vera Plus (az Acicophilus Plus-szal együtt hallgatható)

         Cal-mag Plus D : Csontritkulás cím alatt olvasható

         Carotenoid complex - védi a sejteket. Napi 3x1 tabletta. Bővebb információ a tartalomjegyzékben található.

         Cruciferous plus- a keresztes virágúak családjába tartozó, növényekben megtalálható szulforafánt tartalmaz, amely nagyon hasznos hormonháztartás szabályozásában. Napi 1 tabletta

Flavonoid complex - képesek csökkenteni a hisztamin termelést, gyulladás gátló hatással bírnak, és megakadályozzák az aromatáz képződését. Az aromatáz egy olyan enzim, ami az ösztrogént tesztoszteronná alakítja át.

         Formula IV Bővebb információ a TÁPANYAGOK ÉS ÉPÍTŐANYAGOK cím alatt olvasható.

         Formula IV Plus

         GR2 control

         Wheat Gertm oil (Búzacsíra)

         Omega-3 - bővebb információ és hanganyag: http://www.munka-szorakozas.hu/gnld/etrend-kiegeszitok/sziv-es-errendszeri-megbetegedesek

         Sustained Release Vitamin C

         Tre-en-en (Javítja a tápanyag felhasználást, javítja a szív- és érrendszer működését, hozzájárul a jó közérzethez. Búzából, rízsből és szójából származó lipideket és szterolokat tartalmaz. A különböző fitonutriens kivonatok olyan esszenciális tápanyagokkal látják el sejtjeinket, melyek optimális egészségi állapotunk megőrzéséhez szükségesek. A természetes krolofollal színezett lágy zselatin kapszulák megvédik a tápanyagokat és könnyen emészthetőek. A tápanyagokat hidegen sajtoltál és dolgozták föl, hogy tápértéküket megőrizzék. A GNLD exkluzív Tre-en-en-jének minden egyes kapszulája teljes értékű búzából, lisztből, rizsből és szójából származó lipidek és szterolok teljes széles spektrumát nyújtja. Napi adagja 1-3 kapszula/nap.) 2003-ban kémiai Nobel-díjban részesült.

 

Búzacsíra:

Wheat Germ Oil with Vitamin E
Tiszta búzacsíraolaj, amely E vitamin család minden tagját tartalmazza. Többszörösen telítetlen zsírsavakban gazdag. Hidegen sajtolt, ennek köszönhetően az E vitamin nem károsodik.Természetes forrásból származó, tokofenolok és tokotrienolok hatékonyságát biztosítja. 1 kapszula 10 mg hatóanyagot tartalmaz.  A búzacsíraolaj az egyik leggazdagabb E-vitamin forrás, az E vitamin egy olyan zsírban oldódó antioxidáns, amely ellenállást biztosít a szöveteket érintő oxidációs folyamatokkal szemben, valamint segít sejtjein egészséges megőrzésében. Az E vitamin megvédi az oxidációtól a szervezetben található telítetlen zsírsavakat is. Napi 1 kapszula szedése ajánlott.

 

Az E vitamin tulajdonságai:

kiváló "szabad gyök vadász", hiszen testünknek olyan szöveteihez is képes eljutni, ahova más antioxidáns nem.
Védi a sejt membránt, elsősorban idegi, izom és szív- és érrendszeri szinten
erősíti az immun rendszert, felveszi a harcot a fertőzésekkel szemben és elősegíti a sebgyógyulást
megszünteti a vérlemezkék aggregációját és megelőzi az artériákban a vérrögök kialakulását
élénkíti a vörös vérsejteket és elősegíti az oxigén szállítást a vérben.


A GNLD Wheat Germ Oil with Vitamin E kiváló minőségű termék teljes mértékben természetes, színezék, tartósítószer és mesterséges adalék anyag mentes. Valódi és hamisítatlan: csak tiszta, finomítatlan, hidegen sajtolt búzacsíra olajat tartalmaz.

Teljes: nem csak alfa-tokoferolt tartalmaz, hanem a természetben megtalálható "E-vitamin családnak" az összes tagját. (4 tokoferolt+ 4 tokotrienolt). 

Tiszta: a búzát, amiből az olajat nyertük érintetlen környezetben termesztették, mesterséges talajjavító szert és permetszert nem alkalmaztak, a vetéstől a betakarításig állandó és szigorú minőségellenőrzést folytattak.

 

Aloe Vera Gel:

Ez a kivételes formula valódi kamilla, hársfa, búzavirág és orbáncfű kivonatot tartalmaz, emellett narancsvirág és allantoin tartalma hozzájárul a természetes sejt megújuláshoz, lágyabbá, rugalmasabbá teszi a bőrt. Klinikai vizsgálatok bizonyították, hogy nyugtatja a bőrt és csillapítja a kisebb fájdalmakat. Hatékonyan ápolja a túlzott napozástól leégett bőrt. A klinikai vizsgálatok bizonyították, hogy az aloé hatóanyaga a hárskivonattal és a B5-provotaminnal más szóval pantenollal együtt a természetes hidratációs gát kialakulását elősegíti. A vízben oldható összetevői hozzájárulnak a bőrfelület természetes, semleges PH értékének fenntartásához.  Hatásosságát a leghíresebb európai dermatológiai kutatási központ klinikai vizsgálata igazolta.

 

Garlic Allium Comlex (fokhagyma kivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő):

A hagymákból: fokhagyma, vöröshagyma, póréhagyma, metélőhagyma kivont bioaktív összetevők széles skáláját tartalmazza. Bioaktív alapanyag széles spektrumú. Garantált az allicin tartalma. Minden tabletta 4.2 mg magas hatásfokú fokhagyma kivonatból származó allicint tartalmaz. Egy speciális kivonat biztosítja, hogy az allicin a bélrendszerben aktívan ki tudja fejteni hatását. Rozmaringot is tartalmaz, mint antioxidáns növényt. A valóságban, az étrend-kiegészítő csak akkor hatásos, ha allint, és allinázt tartalmaz, hiszen csak így keletkezhet a szervezet által hasznosítható allicin.

bottom of page