top of page

NEM OLCSÓ AZ EGÉSZSÉG, de a betegség sokkal többe kerül

 

Ne csodálkozzunk, ha az árainkat bárki sokallja, jusson eszünkbe,hogy nekünk is ez volt az első reakciónk, és ezt mondjuk el. De mégis fogyasztjuk a termékeket, és ennek is mondjuk el az okát.

 

- A saját egészségünkért mi vagyunk a felelősek, és sokszor  bánunk vele könnyelműen. Aki dohányzik, havi 30-35 000 Ft-ot is elkölt a napi egy doboz cigarettára, és nem egy 3-6 hónapos kúrában, hanem az év 12 hónapjában!

 

- A betegség sokkal többe kerül: tudjuk mit jelent az " ingyenes" egészségügy. Várólistákat, a gyorsabb segítségért magánrendelést, ahol már a vizsgálatokért is röpködnek a tízezrek, a műtéteknél pedig mennek a százezrek, és az eredmény is kétséges.

 

- "Vannak olcsóbb termékek". Vannak. A szintetikus vitaminokat mesterségesen állítják elő, olcsón, de rosszul használnak és mellékhatásaik vannak. Pl. nálunk közismert a C-vitamin, amit eredeti formájában zöldségekből, gyümölcsökből lehet kivonni, ennek kilója több tízezer forint. De előlehet állítani mesterségesen, közönséges répacukorból, többszörös fermentálással, aminek kilója néhány száz Ft. A szintetikus C vitaminból azért tesznek 1000, vagy több 1000 mg-ot egy tablettába, (az 50 mg-os napi szükséglet sokszorosát), mert csak pár % szívódik föl. Az igaz, hogy a fölösleg a vizelettel kiürül, de elősegítheti a vesekő képződést. A zsírban oldódó szintetikus vitaminok túladagolása pedig súlyos mellékhatást, hypervitaminosist okozhat. Az élelmiszerekből készülő "biokompatibilis" étrend kiegészítők provitaminokat, tehát a vitaminok elő anyagát tartalmazzák. Tökéletes a hasznosulásuk, nem lehet őket túladagolni, nem vezetnek megszokáshoz és nincs mellékhatásuk.

 

Másik példa az omega 3: lehet kapni nagyon olcsón is, olyanokat, amelyek a halfeldolgozók hulladékaiból készülnek.

 

- Rengeteg étrend kiegészítő van a piacon, nagy részük haszontalan, és azokra is van vevő. Szinte mindenki szed valamit. Miért?  Mert ez egy divat és vannak akik a lelkiismeretük megnyugtatására szednek ezt-azt. Hossza sorolhatnánk azokat a "divatcikkeket", amelyeket sokan kipróbáltak, aztán rájöttek, hogy hatástalan: gyógy-kávék, gyógy-csokik, fogyasztó tapaszok stb. Naponta kapjuk a fogyasztó szerek, potenciálnövelők, hajnövesztők reklámját. Ezek pár évig mennek, aztán eltűnnek és jön egy újabb. A Neolife az USA-ban 1958 óta, Európában 1973 óta, Magyarországon 1994 óta van jelen. Mert a termékei hatásosak, biokompatibilisek, megbízható, ellenőrzött minőségűek.

bottom of page