top of page

A légutak allergiás betegségei

 

-Szénanátha-

 

Az orrnyálkahártya és egyúttal rendszerint a kötőhártya heveny hurutja leginkább virágporokkal kapcsolatos túlérzékenység következménye. A betegség az allergénként szereplő virág porának szóródásával egyidőben hirtelen támad. (Ez az allergén lehet lakáspor, kutya, macskaszőr, toll, stb., bármilyen környezeti ártalom.)

A beteg sokat tüsszent, nagy mennyiségű vízszerű orrváladékot ürít, orra eldugul, kötőhártyája vérbő. Az allergiás reakció során az allergén és antitest kapcsolódása a szervezetben hisztamin és hisztamin szerű anyagok felszabadulásával jár. Ezek a felelősek az érintett szövetek vagy szervek ereinek nagyfokú tágulásáért, a savós exszudátum képződéséért, a hörgők, vagy a gyomorbél traktus simaizomzatának görcséért.

 

-Gégevizenyő- (oedema laryngis)

 

A gége nyálkahártyájának és a nyálkahártya alatti kötőszövetnek a vizenyője. A vizenyő hirtelen fejlődik ki, megjelenése életveszélyt jelent, mert a duzzadt szövetek elzárják a levegő útját. Rovarcsípés, gyógyszer, más allergiás tünetek részeként gége sérülésekor, és gyulladáskor jelentkezhet.

A gégevizenyőt gyorsan fokozódó fulladásérzés, gégetáji nyelési fájdalom jelzi. A beteg szemmel láthatóan kínlódva, sípolva szívja be (!) a levegőt. A bőre, nyálkahártyái cianotikusak, hangja rekedt, majd hangadásra képtelen.

Hasonló panaszokat és tüneteket okozhat a légutakba kerülő idegen test.

 

-Tüdőasztma- (Asthma bronchiale)

 

                bronchus=hörgő

                alveolus pulmonis=tüdő léghólyagocska

                alveolus=üreg, meder

 

Rohamokban jelentkező nehézlégzés, a kilégzés jellegzetes nehezítettségével. Magát a nehézlégzést a hörgőizomzat spazmusa a hörgő nyálkahártya ödémája, nyákképződése, a hörgőkben a levegő útját akadályozó szívós nyák okozza. A légutak keresztmetszete jelentősen csökken, a kilégzés erőltetett lesz és a tüdő léghólyagocskák kitágulnak. Asztmás betegek nagy részében allergiás mechanizmus tételezhető fel. Az allergén sokféle lehet, pl.: növényi (virágpor), gomba, baktérium, állati eredetű (szőr, toll), ritkábban étel, kémiai anyagok (pl.: gyógyszerek, festékek). Ezekre az anyagokra való túlérzékenységet bőrreakcióval lehet bizonyítani.

 

A tüdő asztma klinikailag asztmás roham formájában zajlik le. A roham időtartalma néhány perctől több napig is eltarthat. Hirtelen, súlyos, nehézlégzéssel kezdődik, gyakran éjszaka. A légszomj arra készteti a beteget, hogy ágyában felülve légzési segédizmait megfeszítve, minden erejét igénybe véve igyekezzék levegőhöz jutni. A rövid, kapkodó belégzés után a kilégzés hosszan elnyúló, sípoló. Az időnként jelentkező köhögés száraz, alig jár váladékkal. Ha később köpet ürül, az tapadós, szívós nyák. A roham folyamán a köpet fokozatosan hígabbá válik, a köhögés könnyebbedik, a pulzus szapora, a vérnyomás nem változik. Több óráig tartó roham esetén status asthmaticusról beszélünk. Szigorú ágynyugalom, azonnali orvosi ellátás, mert ez az állapot a beteg halálát is okozhatja, szövődménye például kardiális elégtelenség lehet.

A légutak allergiás betegségeinek gyógymódja: OKI terápia, IMMUNRENDSZER ERŐSÍTÉSE.

 

Immunrendszer erősítését segítő GNLD táplálék-kiegészítői:

  • Carotenoid complex

  • Flavonoid-Complex

  • Cruciferous plus

  • Betaguard

  • All-C, Sustained Release Vitamin-C

  • Wheat Germ Oil-Búzacsíra olaj

Allergia, aszthma megelőzése (hörgő simaizom görcse)

                 Carotenoid Comlex, Omega3 Plus, Aloe ital, C-Vitamin

Bővebb leírásuk a táplálék-kiegészítőknek a Tartalomjegyzékben olvashatók.

Ha felkeltettem érdeklődését, kérem vegye fel velem a kapcsolatot.

 

Immunrendszer erősítése

Immunitás meghatározása:

 

Kétféle immunitás van, a veleszületett. és a szerzett.  Maga az immunitás védettség a fertőző betegségekkel szemben.

Aspecifikus immunitás: a szervezet nem fajlagos védettsége. A vér-plazma gammaglobulin frakciójához kötött védőanyagok RES működése révén. RES = reticuloendotheliális systema " a szervezet legkülönbözőbb helyein előforduló funkcionális szempontból egységes sejtek összessége, melynek szerepe van az ellenanyagok képződésében. anyagcsere folyamatokban.

Infectios immunitás:

Fertőző betegség kiállása után ugyanazon betegséggel szemben kialakult aktív védettség.

Maternális immunitás:

Anyai, az újszülötteket védő, veleszületett passzív védettség, amely körülbelül 6 hónapig tart, illetve a legnagyobb, legtovább tartó védettség, amíg az anya szoptatja a gyermeket.

Specifikus immunitás:

Fajlagos védőanyagok jelenléte által meglevő védettség.

Aktív immunitás:

A fertőző betegségek kiállása vagy aktív immunizálás útján kialakult védettség.

Passzív immunitás:

Maternális, vagy gyógysavó adagolásával létrehozott védettség.

 

A GNLD táplálék-kiegészítőivel javaslom az immunrendszer erősítését, a betegségek OKI terápiáját.

 

Hajhullás

 

A hajhullás okai között fontos szerepet játszik a B-vitaminok, közülük is elsősorban a B5 vitamin (más néven pantotén sav) csekély fogyasztása. Lakosságunk átlagban és naponta 3 mg B5 vitamint fogyaszt a szükséges 8-10 mg helyett.

A B vitamin pótlására javaslom a Formula IV kapszula napi 2x1 használatát.

 

A Formula IV multivitamin leírása:

Az "életlánc" négy "gyűrűjét" hivatott erősíteni: a lipideket, a szterolokat, vitaminokat és az ásványi anyagokat: amelyek gyakran hiányoznak a mindennapi táplálkozásunkból. 15 különböző összetevőt tartalmaz. Mindezek olyanok, amelyek képesek megerősíteni a sejtek energia termelését, ami egészségünk, állóképességünk valódi forrása.

 

Tartalmaz:

különféle zsírokat (lipideket, szterolokat), amelyek bejutnak a sejt-membránba és pajzsként lépnek fel a különböző mérgezések ellen, de átengedik a tápanyagokat és megkönnyítik a salakanyagok kiválasztását. Ily módon optimalizálják a sejtek működését, hogy azok minél inkább az energiatermelésre tudjanak összpontosítani.

vitaminokat (E-és C vitamin, B1,B2,B3,B5,B6 vitaminok) amelyek védik a sejtek vizes és zsíros alkotó részeit, részt vesznek a szervezet sokoldalú esszenciális (nélkülözhetetlen) tevékenységében, ezek közül különösen a sejtek energiatermelésében, az enzimek és hormonok bioszintézisében, az immunműködésben és a test oxidációtól való védelmében, ásványi anyagok és nyomelemek (pl.: vas, cink, jód, réz, króm, mangán stb.), viszont a test más irányú működéséhez elengedhetetlenek, mint a csontok és a fogak fejlődése, a vérképzés, idegi működés, az anyagcsere, a méregtelenítés, ideggyulladás, csontritkulás, ízületi bántalmak, és sok más folyamatban.

Ajánljuk mindenkinek!!!

Különösen serdülőknek, időseknek, betegségben szenvedőknek, stresszes életmódot folytatóknak, szellemi-és nehéz fizikai munkát végzőknek, sportolóknak, áldott állapotban és szoptató anyáknak, meddőségben szenvedőknek, diétázóknak, egyhangú étrendűeknek.

 

Létre jöhetnek hiányállapotok egyes gyomor és bél betegségekben is, amikor a vitamin felszívódása nem tökéletes. A szervezet a bél baktériumok által termelt vitamint is fel tudja használni. Ilyen betegségeknél az Acidophilus kapszulát tanácsolom alkalmazni.

Megtalálható a leírása az emésztőrendszer című fejezet alatt. Kérem, kattintson a www.munka-szorakozas.hu oldalra és hallgassa meg az előadásomat a "MIÉRT JÓ AZ ACIDOPHILUS PLUS? ALOE VERA PLUS?" címek alatt.

 

Az idő emberek, nehéz fizikai munkát végzők, sportolók, áldott állapotban lévő nők, fogamzás gátló tablettát szedők B6 vitamin igénye is megnő. A B6 vitamin gabonacsírában, tejtermékekben és hüvelyesekben található. Még emellett tanácsolom a Formula IV, Carotenoid-Complex, Búzacsíra(Wheat Germ Oil with Vitamin E) szedését.

Carotenoid-Complex leírása:

Első és egyedülálló a világon, Londonban szabadalmazták. Védelem alatt áll. Tartalmazza a karotenoidok teljes választékát, a piros a sárga, a narancssárga gyümölcsök és zöldségek karotin kivonatát. Gazdag paradicsomból, pirospaprikából, spenótból származó karotenoidokban, melyekhez olíva bogyóból sajtolt szűz olajat kevernek. Egy flakon 115 kg nyers zöldség és gyümölcs karotin kivonatát tartalmazza. Sejtjeink zsíros alkotóit védik. Húsz nap után 20% killer sejt  (=falósejt) szám növekedés, 37%-a T-lympfocita szám, oxidációs gátló hatás 44%-os.

 

Fő feladata:

Erősíti az immunrendszert, ezáltal hatékony védelmet nyújt a kórokozókkal szemben, hatásos védelem a fényérzékennyel szemben, hiánya esetén jelentősen megnő a tüdőrák és méhnyak-rák kockázata.

Védelmet nyújt a sejtek öregedésével szemben, a szív és érrendszeri, az idegrendszeri megbetegedésekkel szemben.

Jelentős szerepet tölt be a nyálkahártyák, a termékenység a látásélesség, a bőr, a haj, a körmök, a testsejtek, az egészséges vér védelmében, gyerekeknél a csövescsontok (lábszár, kar) erősítésében.

 

A búzacsíra leírása:

Wheat Germ Oil with Vitamin E

Tiszta búzacsíraolaj, amely E vitamin család minden tagját tartalmazza. Többszörösen telítetlen zsírsavakban gazdag. Hidegen sajtolt, ennek köszönhetően az E vitamin nem károsodik.Természetes forrásból származó, tokofenolok és tokotrienolok hatékonyságát biztosítja. 1 kapszula 10 mg hatóanyagot tartalmaz.  A búzacsíraolaj az egyik leggazdagabb E-vitamin forrás, az E vitamin egy olyan zsírban oldódó antioxidáns, amely ellenállást biztosít a szöveteket érintő oxidációs folyamatokkal szemben, valamint segít sejtjein egészséges megőrzésében. Az E vitamin megvédi az oxidációtól a szervezetben található telítetlen zsírsavakat is. Napi 1 kapszula szedése ajánlott.

 

Az E vitamin tulajdonságai:

kiváló "szabad gyök vadász", hiszen testünknek olyan szöveteihez is képes eljutni, ahova más antioxidáns nem.

Védi a sejt membránt, elsősorban idegi, izom és szív- és érrendszeri szinten

erősíti az immun rendszert, felveszi a harcot a fertőzésekkel szemben és elősegíti a sebgyógyulást

megszünteti a vérlemezkék aggregációját és megelőzi az artériákban a vérrögök kialakulását

élénkíti a vörös vérsejteket és elősegíti az oxigén szállítást a vérben.

A GNLD Wheat Germ Oil with Vitamin E kiváló minőségű termék teljes mértékben természetes, színezék, tartósítószer és mesterséges adalék anyag mentes. Valódi és hamisítatlan: csak tiszta, finomítatlan, hidegen sajtolt búzacsíra olajat tartalmaz.

Teljes: nem csak alfa-tokoferolt tartalmaz, hanem a természetben megtalálható "E-vitamin családnak" az összes tagját. (4 tokoferolt+ 4 tokotrienolt). Tiszta: a búzát, amiből az olajat nyertük érintetlen környezetben termesztették, mesterséges talajjavító szert és permetszert nem alkalmaztak, a vetéstől a betakarításig állandó és szigorú minőségellenőrzést folytattak.

 

A pantotén sav úgynevezett koenzim-A formájában, a sejtanyagcsere egyik kulcs szereplője. Ez a vitamin befolyásolja a hámrétegek felépítését, a hajnövekedést és hajszínt. A pantotén sav hiány első tünetei az étvágytalanság, rossz kedv, aluszékonyság. A lakosság táplálkozása pantotén sav hiányos, részben ezért van olyan sok kopasz ember, meg anyagcsere megbetegedés.

Amikor a hajról van szó, többnyire csak arra a részére gondolunk, amelyet látunk belőle. Hajunk szépsége, egészsége a nem látható rétegekben, a fejbőrbe ágyazott hajhagymákban dől el, amelyek jól, vagy rosszul „érzik magukat”, a bőrszövet tápanyag illetve vérellátottságának függvényeként.

A fejbőrt sajátos anatómiai felépítése teszi alkalmassá feladatainak ellátására. A bőrnek három rétege van. Kívül található a legvékonyabb HÁMRÉTEG.

A hámréteg legalsó sejtrétege tartalmazza bőrünk festékanyagát (pigmentjét).

A bőr második rétege az IRHA.

Ez részben rugalmas rostokból, kollagén természetű anyagokból, részben pedig rugalmatlan, szilárd szövésű rostokból épül fel. A bőr irha rétegében találhatók a hajgyökerek és a hajhagymák. A hajnak és szőrnek már nincs anyagcseréje, hiszen nem tartalmaz élő sejteket, hanem elhalt, elszarusodott hámsejtekből áll.

A haj göndörsége vagy egyenes volta az elszarusodott hámsejtek alapállományának, a keratinnak a kémiai szerkezetétől függ.

A bőr harmadik meghatározó rétege a BŐRALJA, amely kötőszöveti rostjai között bőségesen tartalmaz zsírt. A minőségi hajállomány megóvására ugyanazokat a módszereket kell alkalmazni, mint a beteg hajállomány helyreállítására.

A fejbőr napoztatásának jelentőségéről fontos tudni.

Kétségtelen, hogy a haj anyagának állapotát nagymértékben befolyásolja a D-vitamin jelenléte, vagy hiánya. A D-vitamint az ultraibolya sugárzás hozza létre. A napsugárnak a d vitamin képzésén kívül a fejbőr anyagcse5réjére is hatással van. A jó hajállomány kialakulásának érdekében a napozás előtt egy pohár tejet ajánlott elfogyasztani. Ugyanis a tej kitűnő D-vitamin forrás.

A haj szárazságának ás töredezésének oka az A-vitamin hiány. A legjobban akkor járunk, ha a fontos vitamin elő vitaminját, a carotin-t fogyasztjuk. A carotin a májban átalakul A vitaminná. Javaslom a Carotenoid-Complex 3x1 kapszula fogyasztását.

A nők hajhullása szoptatás idején erős, átmenetileg megritkul, majd spontán rendeződik pár hónap múlva.

Hajhullást okozhat: tartós vashiányos vérszegénység, lappangó cukorbetegség, pajzsmirigy működés zavara.

 

MI A GYÓGYMÓD?

Formula IV

All-C

leírása: A legfrissebb kutatási eredmények aláhúzzák a  C-vitamin, mint vízben oldódó antioxidáns jelentőségét. A C-vitamin segíti a sebek gyógyulását, erősíti a vérerek, főleg a hajszálerek falát. Az anyagcserében is fontos szerepe van, mert elősegíti a vas felszívódását, és újra feltölti szervezetünket E vitaminnal. Napi fogyasztása 50mg C vitamint biztosít szervezetünk számára. Bioflavonoidokat tartalmaz, egy a rostos déli gyümölcsökben található alkotó elemet, mely a C vitamin felszívódását segíti elő. Finom narancs ízű, a C vitamint természetes módon bocsájtja rendelkezésünkre, alapvető összetevői megegyeznek a rostos déli gyümölcsökéivel. Természetes anyagokkal édesített, az édesítőszerek belső aránya a friss narancslével megegyező.

Vízben oldódó antioxidáns, bioflavonoidokat tartalmaz. 1 tabletta 50 mg hatóanyagot tartalmaz. Napi 1-2 tabletta ajánlott összerágni, elszopogatni, nem szabad egyben lenyelni. Jól adagolható gyermekeknek. Alapvető összetevői megegyeznek a rostos déli gyümölcsökéivel. 1 dobozban 120 tabletta van.

A tablettát nem egészben nyeljük le, hanem úgy szopogatjuk, mint a cukrot.

Toxikus állapot, vagy testünkben bármilyen gyulladásos folyamat okozhat még hajhullást. Ilyen esetben a méregtelenítést ajánlom, BETAGUARD segítségével.

 

A Betaguard leírása:

Betaguard (100 tabletta/doboz) 
Antioxidáló és méregtelenítő összetevőinek köszönhetően segít a szervezetnek a toxikus anyagok semlegesítésében és kiküszöbölésében. Teljes értékű karotinokból, B vitaminokból és gondosan válogatott ásványi anyagokból épül fel. A tablettában található C és E vitamin semlegesíti a szabd gyököket. A cink és szelén segítségével támogatja az immunrendszert és védi a szervezetet a nehéz fémekkel való érintkezésből származó mérgező anyagokkal szemben. 

A daganatos betegségek megelőzésének és gyógyításának kiváló toxikológus és gyógyszerész kutató orvosa: Dr. Arthur Furst, 30 éven át kísérletezett a legjobb megoldásért. 
 

Hajszárítás

Száraz törölközővel alaposan és több alkalommal töröljük át, majd szobahőmérsékleten szárítsuk meg. A lényeg az, hogy mindig természetes levegőn szárítsuk a hajunkat. Közben alkalmazzunk többszöri átkefélést. Olyan módon szárítsuk a hajunkat, ahogy a madarak a tollazatukat, szép lassan, mechanikai ingerek alkalmazásával, mint a madarak a csőrükkel.

 

Betegem

 

Interneten talált meg. Panasza: évek óta festi a haját, majd az utóbbi időben erősen elkezdett hullani, töredezett, majd a haj vége szálkás lett. Azonnal elment bőrgyógyászhoz, az ott kapott terápia eredménye a betegség, illetve panasza még jobban mélyült, és attól félt, hogy teljesen elveszíti a haját. Tanácsomat maradéktalanul betartotta, és ma már gondtalanul és boldogan éli napjait, és elfelejtette a szintetikus úton előállított pipereszereket.

 

Mitől gyógyult meg?

Formula IV: 2x1

Carotenoid-complex: 3x2

Búzacsíra: 3x1

Egy hónapon keresztül minden nap párakötésbe tette a haját.

Hogyan készül a párakötés: két kapszula E-vitamin (tartalmát kiszedni a kapszulából), egy kávéskanál méz, egy db tojás sárgája, mindezt összekeverni, és száraz hajra rákenni, majd ezt kötjük össze úgy, hogy a hajra közvetlen egy nejlon zacskó teszünk, majd erre kerül egy törülköző. Körülbelül 30 percig hagyjuk a fejünkön. Majd a GNLD által forgalmazott sampon és balzsam együttes használatával megmossuk a hajunkat.

 

Miért a GNLD MILD REVITALIZING SHAMPOO-sampon és ENRICHING CONDITIONER-balzsam?

Nem csak mert én ezt használom, és 100%-ig bevált, hanem mert alaposan tisztítja hajunkat, nem gátolja a természetes hidratációt. A sampon B3 vitaminnal és B5 provitaminnal dúsított. A növényi alkotó elemek, köztük az Aloe és a kamilla, természetes hatóanyagai miatt habja nyugtató hatású, friss illatú. A balzsam olyan erősítőszerek exkluzív keveréke, amelyek a töredezett kiszáradt hajhoz kötődve visszaadják annak eredeti fiatalos fényét, tartását. Segít a lipidek természetes védő egyensúlyának fenntartásához, a mandulatejnek és a B5 provitaminnak köszönhetően fényesebbé, dúsabbá varázsolja hajunkat. A fent leírt sampon tökéletes kiegészítője. Használata révén megmarad hajunk és fejbőrünk eredeti semleges pH-értéke. Kiváló bőrgyógyászati hatásosságát a leghíresebb európai dermatológiai kutatási központ klinikai vizsgálatai igazolták.

Mindenki számára betegség megelőzés céljából a fent leírt pakolást havonta 1-2 alkalommal tanácsolom elvégezni.

bottom of page