top of page

Gyógyszer adagolása árthat ha nem pontos!

Van már egy olyan cikkem, ahol leírtam, hogy a vízhajtóval együtt a Káliumot miért TILOS bevenni. Ez annyira fontos téma, hogy most még egyszer leírom, mert sajnálatos módon van olyan doktor, aki azt mondja a betegének: "Nyugodtan vegye be egyszerre a vízhajtót a Káliummal." Ez nagyon helytelen javaslat. Miért is?

A vízhajtónak olyan a hatása, hogy a szervezet számára nélkülözhetetlen elektroliteket is kihajtja a szervezetből a káros vizenyővel együtt. Ha azonban egyszerre veszi be a beteg a Káliumot a vízhajtóval, akkor a Kálium nem fog tudni beépülni. Ráadásul annak a betegnek nem csak lábikra görcse lehet a Kálium hiánytól, hanem még akár szívritmus zavara is, ami szerencsétlen esetben végzetes is lehet.Nagy felelősség a doktortól ilyen veszélyes tanácsot adni, mégis előfordul. Ezért fontos, hogy a beteg ne csak egyetlen forrásból tájékozódjon, hanem a doktorok javaslatai mellett hallgasson meg másokat is.

A másik eset, ami szintén megtörtént, akár a beteg életébe kerülhet, amennyiben azt az egy tanácsot fogadja csak meg, amit ő igaznak hisz. Nagyon szomorú de az egészségügyi főiskolán is azt tanítják sajnos, hogy a táplálék-kiegészítők milyen károsak az ember szervezetére, különösen kemoterápia esetén. Ezt egy olyan volt kolléganőm mondta, aki tanult a főiskolán és vizsgáznia is kellett belőle. Félelmetesek ezek a korlátolt gondolatok! Nem elég szegény betegnek a saját baja, még feleslegesen is riogatják. Hiszen egy természetes bió növényekből, gyümölcsökből készült táplálék-kiegészítő nemhogy káros lenne akár kemo vagy sugárterápia mellett, hanem egyenesen nélkülözhetetlen, amennyiben a beteg szeretné a kezelések súlyos mellékhatásait, szövődményeit csökkenteni, ideális esetben elmulasztani.

Egy betegemnek komoly nőgyógyászati baja van, azaz rákos. Kapja a kemoterápiát és az egyik ápolónő megjegyezte, hogy eszébe ne jusson bármit beszedni, mert hatástalan lesz a kezelés. Ez elképesztő tudatlanságra vall, ha egy ápolónő komolyan elhiszi, hogy egy megfelelő gyógynövény negatívan tudja befolyásolni a gyógyulást. A kemoterápiának (furcsa ezt leírni, de a gyogyuláshoz nélkülözhetetlen méreg valójában), életveszélyes szövődményei vannak, amit a táplálék-kiegészítők védenek ki. Bővebben az előző cikkemben kifejtettem "Mit jelent az Antioxidáns" cím alatt.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page