top of page

K vitamin szerepe az egészség megőrzésében

A K vitamin zsírban oldodó vitamin. A K1 vitamint a zöld növények szintetizálják, a K2 vitamin a vastagbélben baktérium termeli. A bélfalon át a véráramba kerül, ahol a véralvadási faktor egyikévé alakul. A K vitamint 1929-ben fedezték fel. Kezdetben azt gondolták csak a véralvadásban van nagy szerepe. De ennél sokkal többről van szó.

Fontos feladatai: csontok, vérerek védelme, sejtnövekedés szabályozása. Támogatja az immunrendszert, gátolja a krónikus gyulladásokat.

A K vitamin hiány egyoldalú táplálkozáskor lép fel, felszívódási zavarkor, hosszantartó bélgyulladás, erős antibiotikumokkal történő kezelés, vitamintermelő baktériumok elpusztulása. Az öregedés folyamatának viszont a jellemzői pont: lágy szövetek (szívbillentyű, mirigyek, vérerek) elmeszesedése, azt jelenti a kálcium a csontok helyett a lágy szövetekben rakódik le, ahol nincs szerepe.

Hogyan alakul ki a meszesedés?

A homocistein (érkárosító fehérje), oxidálódott alacsony sűrűségü lipoprotein (LDL) sérülést okozhat az erek belső falán. Az érfal kallogén bevonattal gyogyítja magát. Sajnos ez a kallogén magához vonza és felhalmozza a kálciumot és csontra emlékeztető kemény anyagot képez. Ezek teszik merevvé az ereket. Kutatás bizonyitja, hogy a K2 vitamin hiánya gyorsitja az erek meszesedését.

Öregedéssel kapcsolatos betegségek

Vesekövek, izületi gyulladás, szürkehályog, szívbillentyű elégtelenség, csont-törés, ráncos bőr, csontkinővések, szenilitás.

A K vitamin optimális szintjének helyreállítása segíthet megvédeni ezekkel a betegségekkel szemben. Elsődleges a bélflora helyre állítása, a vastagbélben lévő bélbaktériumok pótlása (Acidophilus Plus, GNLD) Szervezetünk müködéséhez elengedhetetlen vitaminok, így a K2 vitanmin is. A mai élelmiszer anyagok fogyasztásával nem jut be elegendő mennyiség a szervezetünkbe, így minőségi pótlást kell alkalmazni, hiteles táplálék-kiegészítőkkel. (Formula IV. GNLD )

Figyelem!

Vérzékenységben és véralvadásgátló gyógyszereket szedőknek oda kell figyelniük a K vitamin bevitelre mivel nagy mennyiségü K vitamin ellensúlyozza a véralvadásgátló hatását.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page