top of page

Mi okozhat rosszindulatĂș daganatot?

A rĂĄk kialakulĂĄsa az immunrendszer hibĂĄjĂĄbĂłl jön lĂ©tre. A sejtosztĂłdĂĄs Ă©s az ƑssejtekbƑl törtĂ©nƑ megĂșjulĂĄs sorĂĄn gyakran keletkezik genetikailag hibĂĄs, azaz daganatos sejt a szervezetben. Ezeket az immunrendszer fölismeri Ă©s elpusztĂ­tja.

ElƑfordulhat, hogy tĂșl sok ilyen sejt keletkezik vagy tĂșl gyorsan, Ă©s az immunrendszer nem bĂ­r el velĂŒk. HosszĂș, összetett folyamat indul el, aminek a vĂ©gĂ©n kialakul a daganat. A tumorsejtek osztĂłdĂĄsa sorĂĄn is keletkezhetnek Ășjabb mĂĄs tĂ­pusĂș gĂ©nhibĂĄs sejtek, Ă­gy vĂĄlik egyre agresszĂ­vabbĂĄ a rĂĄkbetegsĂ©g. A rĂĄk kialakulĂĄsa hĂĄrom stĂĄdiumra oszthatĂł

1. Iniciåció - bevezetés

2. PrĂłmĂłciĂł - beindulĂĄs

3. Progresszió - elƑrehaladás

Milyen a beteg Ă©letmĂłdja? Milyen Ă©teleket viszĂŒnk be a szervezetĂŒnkbe, ami esetleg növeli a hibĂĄs sejtek szĂĄmĂĄt? Fitten tartjuk-e a szervezetĂŒnket?

Az immunrendszer alul mƱködĂ©sĂ©t a folyamatos stressz terhelĂ©s is okozhatja. A hosszan tartĂł stresszhatĂĄs indokolhat tartĂłs vĂĄltozĂĄst a szervezet hormontermelĂ©sĂ©ben is, Ă­gy a mellĂ©kvesĂ©kben fokozott mennyisĂ©gben termelƑdnek a kortikoszteronok, amelynek az feladata, hogy csökkenti a szervezetben az immun funkciĂłt.

Tulajdonképpen minden råktípus gyógyítható, ha korån fölismerik. Itt megemlítem a rendszeres råkszƱrés fontossågåt!

PĂĄr szĂłt az Ă©telekrƑl, tĂĄplĂĄlkozĂĄsrĂłl.

A tĂĄplĂĄlkozĂĄs sokkal fontosabb szerepet jĂĄtszik a rĂĄk promĂłciĂłjĂĄnak (beindulĂĄs) szabĂĄlyozĂĄsĂĄban, mint a kezdeti rĂĄkkeltƑ (karcinogĂ©n) hatĂĄs. Mi emberek nem hozunk lĂ©tre vĂ©dƑpajzsot, hogy megvĂ©djĂŒk magunkat a szabad gyökökkel szemben. Mivel nem vagyunk növĂ©nyek, nem fotoszintetizĂĄlunk, Ă­gy nincsenek sajĂĄt antioxidĂĄns molekulĂĄink sem. A növĂ©nyekben talĂĄlhatĂł antioxidĂĄns elfogyasztva bennĂŒnk is ugyanĂșgy mƱködik, ez egy csodĂĄlatos harmĂłnia, ez a termĂ©szet bölcsessĂ©gĂ©nek gyönyörƱ, szinte spirituĂĄlis pĂ©ldĂĄja.

MinĂ©l több adalĂ©kanyagot tartalmaz egy Ă©tel annĂĄl rĂĄkkeltƑbb. AlapvetƑ Ă©lelmiszerekbƑl pl. felvĂĄgott, fĂŒstölt ĂĄru stb. nĂĄtrium-nitrites (E250) pĂĄcsĂłval tartĂłsĂ­tjĂĄk. A szervezetĂŒnkben a nitritekbƑl nitrozĂł vegyĂŒletek kĂ©pzƑdnek, amelyek rĂĄkkeltƑk. A nĂĄtrium-nitritrƑl tudjuk, hogy gyomor Ă©s bĂ©lrĂĄkot okozhat, mĂ©gis a legelterjedtebb a hĂșsiparban. Az a tanĂĄcsom a konyhasĂłval kell kĂ©szĂ­teni az Ă©teleket, Ă­gy tartĂłsĂ­tani vagy fagyasztani.

A mĂĄsik rĂĄkkeltƑ alapanyagunk a szĂ©nhidrĂĄt, a cukor, a tej tĂșlzott fogyasztĂĄsa vagy a mestersĂ©ges Ă©desĂ­tƑszerek pl. szacharin. A cukor ezen felĂŒl megzavarja az anyagcserĂ©t is.

Dioxin - ipari folyamatok mellék terméke.

Aflatoxin - gombatoxin penĂ©szes földimogyorĂłban Ă©s kukoricĂĄban talĂĄlhatĂł. KutatĂĄsok igazoljĂĄk, ez a vegyĂŒlet az egyik legerƑsebb karcinogĂ©n anyag.

Tej-tehĂ©ntej fehĂ©rjĂ©je fokozza a mĂĄjrĂĄk kifejlƑdĂ©sĂ©t. A tejben kazein = idegen fehĂ©rje talĂĄlhatĂł, amely a rĂĄksejtek kitƱnƑ tĂĄplĂĄlĂ©ka. A kazeinbƑl kazomorphin alakul ki, Ă©s fĂŒggƑvĂ© vĂĄlik a beteg. A kazein igen sokfĂ©le betegsĂ©g okozĂłja, ilyen pl. az egyes tĂ­pusĂș cukorbetegsĂ©g, csontritkulĂĄs, autĂł-immunbetegsĂ©g, szklerĂłzis multiplex stb.

A nikotin mint nagyon erƑs mĂ©reg - tudomĂĄnyosan bizonyĂ­tott - maximĂĄlisan ellenjavallt, az-az TILOS A DOHÁNYZÁS!

Mi a "titka"a jĂł immunrendszer megtartĂĄsĂĄnak?

A fajspecifikus tåplålkozås fontossåga, a szezonålis növények fogyasztåsa és az öngyógyítås, sejttåplålås (pl. ebédelt, de a sejtek éheznek!), nyugodt életvitel, olyan tåplålék-

kiegĂ©szĂ­tƑk hasznĂĄlata, amelyek mĂĄr bizonyĂ­tottak.

MĂ©g egy nagyon fontos informĂĄciĂł. Egy könyvet szeretnĂ©k ajĂĄnlani, amely rendkĂ­vĂŒl fontos lenne minden ember szĂĄmĂĄra, hogy elolvassa, Ă©s megfogadja a tanĂĄcsait. MeggyƑzƑdĂ©sem, hogy kevesebb beteg lenne, elolvasĂĄsa akĂĄr Ă©letmentƑ is lehet bizonyos esetekben.

T Colin Campbell Ă©s szerzƑtĂĄrsa: KÍNA-tanulmĂĄny


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page