top of page

Mi okozhat rosszindulatú daganatot?

A rák kialakulása az immunrendszer hibájából jön létre. A sejtosztódás és az őssejtekből történő megújulás során gyakran keletkezik genetikailag hibás, azaz daganatos sejt a szervezetben. Ezeket az immunrendszer fölismeri és elpusztítja.

Előfordulhat, hogy túl sok ilyen sejt keletkezik vagy túl gyorsan, és az immunrendszer nem bír el velük. Hosszú, összetett folyamat indul el, aminek a végén kialakul a daganat. A tumorsejtek osztódása során is keletkezhetnek újabb más típusú génhibás sejtek, így válik egyre agresszívabbá a rákbetegség. A rák kialakulása három stádiumra osztható

1. Iniciáció - bevezetés

2. Prómóció - beindulás

3. Progresszió - előrehaladás

Milyen a beteg életmódja? Milyen ételeket viszünk be a szervezetünkbe, ami esetleg növeli a hibás sejtek számát? Fitten tartjuk-e a szervezetünket?

Az immunrendszer alul működését a folyamatos stressz terhelés is okozhatja. A hosszan tartó stresszhatás indokolhat tartós változást a szervezet hormontermelésében is, így a mellékvesékben fokozott mennyiségben termelődnek a kortikoszteronok, amelynek az feladata, hogy csökkenti a szervezetben az immun funkciót.

Tulajdonképpen minden ráktípus gyógyítható, ha korán fölismerik. Itt megemlítem a rendszeres rákszűrés fontosságát!

Pár szót az ételekről, táplálkozásról.

A táplálkozás sokkal fontosabb szerepet játszik a rák promóciójának (beindulás) szabályozásában, mint a kezdeti rákkeltő (karcinogén) hatás. Mi emberek nem hozunk létre védőpajzsot, hogy megvédjük magunkat a szabad gyökökkel szemben. Mivel nem vagyunk növények, nem fotoszintetizálunk, így nincsenek saját antioxidáns molekuláink sem. A növényekben található antioxidáns elfogyasztva bennünk is ugyanúgy működik, ez egy csodálatos harmónia, ez a természet bölcsességének gyönyörű, szinte spirituális példája.

Minél több adalékanyagot tartalmaz egy étel annál rákkeltőbb. Alapvető élelmiszerekből pl. felvágott, füstölt áru stb. nátrium-nitrites (E250) pácsóval tartósítják. A szervezetünkben a nitritekből nitrozó vegyületek képződnek, amelyek rákkeltők. A nátrium-nitritről tudjuk, hogy gyomor és bélrákot okozhat, mégis a legelterjedtebb a húsiparban. Az a tanácsom a konyhasóval kell készíteni az ételeket, így tartósítani vagy fagyasztani.

A másik rákkeltő alapanyagunk a szénhidrát, a cukor, a tej túlzott fogyasztása vagy a mesterséges édesítőszerek pl. szacharin. A cukor ezen felül megzavarja az anyagcserét is.

Dioxin - ipari folyamatok mellék terméke.

Aflatoxin - gombatoxin penészes földimogyoróban és kukoricában található. Kutatások igazolják, ez a vegyület az egyik legerősebb karcinogén anyag.

Tej-tehéntej fehérjéje fokozza a májrák kifejlődését. A tejben kazein = idegen fehérje található, amely a ráksejtek kitűnő tápláléka. A kazeinből kazomorphin alakul ki, és függővé válik a beteg. A kazein igen sokféle betegség okozója, ilyen pl. az egyes típusú cukorbetegség, csontritkulás, autó-immunbetegség, szklerózis multiplex stb.

A nikotin mint nagyon erős méreg - tudományosan bizonyított - maximálisan ellenjavallt, az-az TILOS A DOHÁNYZÁS!

Mi a "titka"a jó immunrendszer megtartásának?

A fajspecifikus táplálkozás fontossága, a szezonális növények fogyasztása és az öngyógyítás, sejttáplálás (pl. ebédelt, de a sejtek éheznek!), nyugodt életvitel, olyan táplálék-

kiegészítők használata, amelyek már bizonyítottak.

Még egy nagyon fontos információ. Egy könyvet szeretnék ajánlani, amely rendkívül fontos lenne minden ember számára, hogy elolvassa, és megfogadja a tanácsait. Meggyőződésem, hogy kevesebb beteg lenne, elolvasása akár életmentő is lehet bizonyos esetekben.

T Colin Campbell és szerzőtársa: KÍNA-tanulmány


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page