top of page

Szívroham és a magas vérnyomás kialakulása

A szívbetegek artériáinak falában kialakuló zsíros plakkok koleszterint, foszfolipideket és zsírsavakat tartalmaznak. A szívbetegség kockázati tényezői: a vér magas koleszterin szintje, magas vérnyomás, fizikai aktivitás hiánya, dohányzás, elhízás stb..

Azokban a kultúrákban, ahol ritkább a szív eredetű halálozás, kevesebb telített zsírt és állati fehérjét fogyasztanak. A teljes gabona félék, gyümölcsök és zöldségek aránya nagyobb az étrendben. Vagyis elsősorban növényi alapú táplálékokon élnek, még mi európai emberek döntően állati eredetűeken. A kutatások egyértelműen a TÁPLÁLKOZÁSBAN(!) jelölték meg a szívbetegségek fő okát. Minél több telített zsírt és koleszterint fogyasztunk (ezek az állati eredetű táplálékok fogyasztásának indikátorai), annál nagyobb lesz a szívbetegség kialakulásának kockázata.

Legtöbb tudós abban a hiszemben volt, hogy a szívbetegség oka az élet előre haladtával együtt jár. De akkor mi van a fiatalokkal? A diétát félre lökték és sebészetei beavatkozások, gyógyszerek, elektronikus eszközök, stb. láttak napvilágot ahelyett, hogy a táplálkozáson és a megelőzésen lett volna a hangsúly. Pl. szívkoszorúér bypass-műtét, melynek során egészséges érrel hidalják át a beteg artériát, vagyis a koszorú ér legveszélyesebb plakkját kikerülik.

Defibrillátor - amivel a szív újra életre kelthető

Pacemaker - a szív munkáját megkönnyíti stb..

A sebészeti és más gyógyszeres beavatkozás helyett az életmód és táplálkozás teljes, gyökeres megváltozása szükséges. De a legfontosabb a betegség megelőzése! A tudósok felfedeztek három olyan csodálatos élelmiszert, amelyek megmenthetik életünket, megelőzhetjük a betegségeket.

A kutatók egyöntetű véleménye, hogy e tápanyagok hiányában sokan értelmetlenül halnak meg!

Mik ezek a csodálatos zsírok?

1. Folyton azt halljuk, hogy a zsírok a fő felelősök a szív és érrendszeri betegségek kialakulásáért és a zsírfogyasztás növeli az agyvérzés okozta halálozásának veszélyét. De vajon tudják-e, hogy léteznek jó, sőt egyenesen csodálatos zsírok, amelyek életet menthetnek, minél többet fogyasztunk, annál kedvezőbb a hatása a szívre.

A halzsírról van szó. Omega3 és Omega3 Plus.

Az Omega3 vérünk egészségének kulcsa:

a. csökkenti a triglicerid (vérzsír) szintjét,

b. megakadályozza a véralvadás (trombus) létrejöttét,

c. csökkenti a magas vérnyomást,

d. csökkenti a szívdobogás szabálytalanságát azaz a szívritmus zavart.

Az Omega3 és Omega3 Plus a legjobb és leghatékonyabb halolaj, amely optimális mennyiségben tartalmazza mind a 8 féle Omega3 zsírsavat. Napi dózisa 3 kapszula, amelyben 460 mg EPA (eikozapentainsav), 480 mg DHA (dokozahexaénsav), 50mg DPA (dokozapentaénsav), 80 mg egyéb típusú zsírsav található.

2. Az artériákat eltömítő vérlemezkék kialakulásának gátja egy fontos termék, az E-vitamin (Búzacsíra). A Búzacsíra többszörösen telítetlen zsírsavakban gazdag, hidegen sajtolt. Egy kapszula teljes búzacsíra 4 tokoferolt + 4 tokotrienolt tartalmaz. Egy kapszula 10 mg hatóanyaggal bír. Az E-vitamin tulajdonságai: "szabad gyök vadász", olyan szövetekbe is képes eljutni ahová más antioxidáns nem. Védi a sejt membránt, elsősorban idegi, izom, szív és érrendszeri szinten. 75%-kal csökkenti a koszorúér görcsöt.

Erősíti az immunrendszert, elősegíti a sebgyógyulást, megszünteti a vérlemezkék aggregációját, és megelőzi az artériákban a vérrögök kialakulását, élénkíti a vörösvérsejteket, elősegíti az oxigén szállítást a vérben. Az E-vitaminos készítmény dobozára egy "d" betűt nyomtattak a termék összetevői elé pl. d-alfa-tokoferol, tudni kell, hogy természetes összetevőkből áll. Ha "dl"-t látnak, azt jelenti hogy szintetikus termékről van szó, amely nélkülözi a természetes E-vitamint erejét.

3. Fokhagyma=Garlic Allium Complex

Garantált az Allicin tartalma, 4,2 mg a hatóanyag. A termék a fokhagymán kívül még vöröshagymát, póréhagymát, rozmaring kivonatot is tartalmaz. A valóságban az étrend kiegészítő csak akkor hatásos, ha allint és allinázt tartalmaz, csak úgy keletkezhet a szervezet által hasznosítható allicin. Az egyik legalkalmasabb magas vérnyomás elleni táplálék-kiegészítő. Bélrendszeren keresztül szívódik föl. Napi adagja: 2x1 vagy 3x1 tabletta a betegség mélységétől függ.

Az a tanácsom, hogy ezt a betegséget is a helyes táplálkozással és a táplálék-kiegészítőkkel próbálják elsősorban gyógyítani.

Mindenkin szívesen , önzetlenül segítek.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page